Neem contact met ons op door een mail te sturen naar: info@autstede.nl

Veel gestelde vragen

Voor wie is Autstede?
Stichting Autstede organiseert logeerweekenden voor gezinnen met een of meer kinderen met de diagnose ASS en/of ADHD en hun broertjes/ zusjes. Autstede richt
zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. In overleg is een jonger broertje/zusje meenemen mogelijk. We verwachten van het kind met diagnose dat hij/zij een minimaal IQ heeft van 70 en met behulp van individuele begeleiding kan deelnemen aan groepsactiviteiten. Mocht u vooraf aan de aanmelding willen overleggen met ons over de mogelijkheden dan kan dat altijd door een mail te sturen naar info@autstede.nl
Wat maakt Autstede anders?
Het concept van Stichting Autstede is uniek doordat het hele gezin mee gaat. Ouders worden ontlast met de zorg van hun kind(eren) en kunnen met andere ouders ervaringen en tips delen. Ouders kunnen tegelijkertijd hun kind(eren) zien spelen en dat zorgt voor veel ouders voor een geruststellend gevoel. De kinderen krijgen ieder passende begeleiding waardoor zij kunnen groeien in hun ontwikkeling. Ook kinderen zonder diagnose verdienen bij ons een persoonlijke aanpak omdat we uit ervaring weten dat ook zij gebaad zijn bij aandacht en een luisterend oor.
Wat kost een Autstede weekend?
Voor een Autstede weekend betaalt u €20,- per uur individuele begeleiding per kind met een diagnose aan de stichting Autstede. Tijdens een Autstede weekend wordt van vrijdag tot en met zondag 23 uur individuele begeleiding geboden. De totale individuele begeleidingskosten voor een kind met diagnose komen totaal neer op €460,- per weekend. Van elk familielid zonder diagnose (overige kinderen en ouders) vragen we een eigen bijdrage van €25,- per weekend.
Wat moet ik meenemen naar het Autstede weekend?
Voor het weekend ontvang je een programma boekje met een paklijst. Hierin staat wat je voor dat weekend mee moet nemen.
Moet ik van elk kind een apart formulier invullen?
Om ieder kind juist te kunnen begeleiden vragen wij voor elk kind een apart formulier.
Mijn kind is al eerder mee geweest, moet ik toch de kindinformatie invullen?
Wij vragen voor aanvang van elk weekend voor nieuwe kindinformatie aan ouders/verzorgerd, het kan namelijk zo zijn dat er in de afgelopen periode iets veranderd is.
Kan Autstede ook voor een PGB zorgovereenkomst zorgen?
Mocht u ondersteuning nodig hebben in het opstellen van de zorgovereenkomst, dan kunt u contact opnemen met Stichting Autstede.
Kan ik Autstede weekenden betalen via ZIN??
Helaas kunt u Autstede niet via ZIN betalen. Dit heeft er mee te maken dat we niet met alle gemeenten een contract kunnen afsluiten omdat onze deelnemers uit het hele land komen.
Hebben Autstede weekenden altijd hetzelfde programma?
Autstede weekenden kennen een vaste structuur zoals op de website terug te vinden is. Binnen het activiteiten programma komen diverse spelelementen naar voren die herkenbaar kunnen zijn voor deelnemers als zij vaker deelnemen aan
de weekenden. Er wordt geprobeerd ieder weekend voor een vernieuwend en afwisselend activiteiten programma te zorgen.
Hoeveel begeleiding is er tijdens een Autstede weekend?
Elk kind met diagnose krijgt tijdens het weekend 23 uur 1 op 1 begeleiding door een vrijwilliger geboden. Broertjes en zusjes krijgen ook passende begeleiding we streven ernaar om ook voor hun 1 op 1 begeleiding te organiseren, echter is dit niet altijd mogelijk gezien het aantal vrijwilligers. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers aanwezig die alle randzaken mee organiseren en ook ingezet kunnen worden om kindbegeleiders bij te staan indien nodig.
Waarop baseert Autstede de indeling tijdens de weekenden?
Kinderen worden ingedeeld in groepjes met leeftijdsgenoten. 
Hoe werkt het afmelden voor een weekend?
Bekijk deze pagina voor het annuleringsbeleid.
Ik wil graag dat mijn kinderen wel/niet in dezelfde groep komen, kan dat?
Wij kunnen altijd proberen om hiermee rekening te houden. Vul dit in bij het aanmeldformulier en dan kijken we wat hierin mogelijk is. 
Mag ik als ouder met mijn kind op de kamer slapen?
Het is bij Stichting Autstede niet de bedoeling dat ouders (verzorgers) bij hun kind op de kamer slapen. Kinderen slapen altijd met eigen begeleiding op een slaapkamer. Het kan zijn dat er twee kinderen met hun begeleider op een kamer liggen. Mocht die een probleem zijn dan kan hierover vooraf aan de aanmelding contact over opgenomen worden. We hebben de ervaring dat veel kinderen het een prettig idee vinden dat hun ouders op dezelfde locatie zijn en dit geeft vertrouwen om met hun eigen begeleider te kunnen slapen. Ouders kunnen in dit geval tijdens het weekend ook echt even loslaten en bijkomen.
Waar kan ik terecht met een klacht?
U kunt met een klacht contact opnemen via ons mailadres info@autstede.nl of bij een van onze vertrouwenspersonen. Deze stellen zich hier voor.