Autstede is een organisatie welke Autstede-weekenden organiseert voor het hele gezin, met daarbij individuele begeleiding voor de kinderen met ASS en/of ADHD. De broertjes of zusjes uit het gezin krijgen 1-op- 2 of 3 begeleiding geboden.

Kinderen en ouders verblijven afzonderlijk van elkaar op dezelfde locatie. Zo is papa of mama toch in de buurt en dat geeft een veilig gevoel.

De kinderen (met diagnose en de broertjes/zusjes) worden begeleid door ervaren enthousiaste begeleiders. Tijdens het weekend worden de kinderen opgedeeld in verschillende groepjes op basis van leeftijd. In deze groepjes wordt er in de gezamenlijke ruimte gegeten en wordt er mee gedaan aan diverse activiteiten. Je kunt hierbij denken aan een tocht door het bos, een smokkelspel of een spelencircuit.

Voor ouders wordt tijdens het weekend natuurlijk ook goed gezorgd. Er wordt op locatie gezorgd voor een lekker ontbijt, lunch en diner en op zaterdagavond is er een leuke activiteit waar je als ouders vrij in bent om aan deel te nemen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Voor de locaties wordt gebruik gemaakt van NIVON huizen. Meer informatie over de locaties vind je hier.

Mocht u twijfelen of uw gezin kan deelnemen aan de Autstede weekenden, neem dan contact op via info@autstede.nl om te vragen naar de mogelijkheden.