Begeleider worden

Autstede zou niet kunnen bestaan zonder haar begeleiders. 

Tijdens de weekenden en vakanties is er maar één doel, kinderen en ouders een onvergetelijke tijd te geven. Tijdens het weekend zijn er meerdere rollen die je als begeleider kunt uitvoeren.

Kindbegeleider
Tijdens een Autstede weekend ben je begeleider van een of twee kinderen. Gedurende het weekend ben jij verantwoordelijk voor ze, en zorg je ervoor dat ze een leuk weekend ervaren. Samen met je eigen kind doe je mee met de verschillende activiteiten die op het programma staan. Daarnaast werk je aan de persoonlijke doelen van het kind. 

Algemene begeleiding
Tijdens een Autstede weekend zorg je ervoor dat het achter de schermen allemaal soepel loopt. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de tafels gedekt zijn voor de maaltijden en dat de activiteiten klaar gezet zijn. Waar nodig ben je actief tijdens een activiteit of ondersteun je een kindbegeleider. 

Keuken
Tijdens het Autstede moet er natuurlijk ook gegeten worden! Als vrijwilliger in de keuken zorg je samen met het keuken team ervoor dat iedereen op tijd lekker kan eten.  

Heb je interesse om als begeleider mee te gaan met Autstede en wil je meer informatie stuur dan een mail naar info@autstede.nl

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden als begeleider voor de Autstede weekenden. Uiteraard zullen deze enkel doorgang vinden als dit veilig kan binnen de dan geldende aanbevelingen van het RIVM betreffende COVID-19. 

Direct aanmelden als vrijwilliger.

 

FAQ voor vrijwilligers

Moet ik als vrijwilliger ervaring hebben met kinderen?
Ervaringen in het begeleiden van kinderen is gewenst. Echter ervaring met kinderen met autisme/ADHD is niet noodzakelijk. Wanneer je je aanmeld als vrijwilliger zullen we samen bespreken welke ervaring je hebt en welke match er gemaakt kan worden.
Hoe oud moet ik minimaal zijn om vrijwilliger te worden?
Je mag vrijwilliger bij Autstede worden als je tijdens het weekend minimaal 18 jaar bent. 17 jaar bij aanmelding is niet erg, mits je tijdens het aangemelde weekend wel 18 jaar bent.
Wat zijn bijkomende kosten voor vrijwilligers?
Als vrijwilliger hoef je geen extra kosten te maken. Reiskosten die je maakt om naar locatie te komen kun je declareren. Tijdens het weekend wordt voor eten en drinken voor je gezorgd.
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen als vrijwilliger?
Als vrijwilliger moet je aan de volgende eisen voldoen:
– Minimaal 18 jaar
– Verklaring omtrent gedrag (deze wordt bij aanmelding voor je aangevraagd)
– Getekende gedragscode (deze wordt bij aanmelding toegestuurd, en vind je hier)
Kan ik stagelopen bij jullie?
Stichting Autstede is op dit moment geen erkend leerbedrijf voor stage’s. Wel is het mogelijk om in overleg met je opleiding studiepunten te verdienen in de vrije ruimte. Mocht je dit willen laat dit ons weten bij je aanmelding.
Hoeveel voorbereiding is er voorafgaand een weekend Autstede nodig?
Een week voor het weekend ontvang je de gegevens van het kind wat je gaat begeleiden. Wij vragen aan je om voor het weekend telefonisch contact te leggen met de ouders van je toegewezen kind om jezelf voor te stellen en de ontvangen gegevens door te nemen.
Ook worden er binnenkort, geheel vrijblijvend, online scholingen over onderwerpen toepasbaar bij Autstede aangeboden die je kunt volgen.
Kan ik mijzelf samen met een vriend/vriendin aanmelden?
Leuk dat jullie beide enthousiast zijn! Wij kijken als eerst wie bij welk kind het beste past. Het kan dus zijn dat jullie niet in dezelfde groep ingedeeld worden.
Mijn vraag staat hier niet tussen.
Mocht je nog een andere vraag hebben die niet beantwoord is kan je deze via mail aan ons stellen. Dit kan via mailadres info@autstede.nl